دومین نشست با نام دسترسی به منابع مالی، از سوی اتاق تجارت و همکاری اداره انکشاف بین المللی آلمان برای افغانستان و بانک های دولتی و خصوصی امروز در کابل برگزار گردید.
در این نشست که با نام “دسترسی به منابع مالی” از سوی اتاق تجارت دایر شده بود؛ محمد قربان حقجو رییس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع گفت: “ بانکها حدود ١١ میلیارد دالر در حساب خود دارند که از جمله ی این پول، پنج میلیارد آن در بانکهای خصوصی و ٦،٥ میلیارد دیگر آن در بانک مرکزی افغانستان وجود دارد؛ اما ١٠ درصد آن برای متشبثین قرضه داده شده است”.
وی از بانک ها خواست که قرضه ی بیشتری به تاجران بدهند تا اقتصاد کشور رشد کند.
حقجو گفت: ” ما از بانکها می خواهیم که سیستم قرضه دهی خود را آسانتر بسازند تا مردم و تاجران بتوانند به آسانی قرضه بگیرند؛ در غیر این صورت، با نبود سیستم منظم قرضه دهی، بانکداری و اقتصاد مردم رشد نمی کند”.
اتاق تجارت و صنایع در جریان این نشست، تفاهمنامه های همکاری اعطای قروض را با شش بانک (بانک ملی، بانک بین المللی، عزیزی، افغان یونایتد، باختر، و غضنفر) نیز به امضا رسانید.
محمدقربان حقجو در مورد این تفاهمات گفت: ” این تفاهمنامه، ما را در راستای ترغیب بانک ها به توسعۀ سرمایه گذاری داخلی، ایجاد روابط نزدیک بین متشبثین خصوصی و بانکها، رفع چالش های فراراه دسترسی به منابع مالی، سهولت برای تشبثات کوچک و متوسط بخصوص برای زنان تجارت پیشه و جلوگیری از خروج سرمایه از کشور کمک می کند”.
رییس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع خاطرنشان کرد که در عرصه های مخابرات، مطبوعات و ساختمان سرمایه گزاری شده؛ اما در بخشهای زیربناها مانند صنایع، معادن و زراعت سرمایه گذاری کمتری شده که با امضای این تفاهمنامه، در این عرصه ها نیز کمک خواهد شد.
گفته می شود که بر اساس این تفاهمنامه، بانک ها شرایط ویژه ای را در اعطای قرضه با تکتانه ی پایین (بهره) و همچنین سهولت در ارایه ی این خدمات، به اعضای اتاق در نظر می گیرند.