چین حاضر به پاسخ درباره بازگرداندن تایوانی‌ها از کنیا نشد

چین حاضر به موضعگیری در باره مسئله بازگرداندن شماری از تایوانی هایی که به کنیا گریخته بودند و گفته می شود با اعمال فشار چین به پکن مسترد شدند، ‌نشد.

 اخبار متعددی منتشر شده است که نشان می دهد شماری از تایوانی ها که تخلفاتی در چین مرتکب شده بودند، به خاک کنیا فرار کرده و پلیس کینا برخی از آنان را با استفاده از زور و پرتاب گاز اشک آور از محل بازداشت بیرون آورده و سوار هواپیما کرده است.
در همین ارتباط سئوالات متعددی در مصاحبه های مطبوعاتی روزهای اخیر از «لوکانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین شده است تا کم و کیف این موضوع روشن شود اما او حاضر به پاسخ در این باره نشده است.
وی در باره اینکه گفته می شود تایوانی ها به زور پلیس کنیا به چین بازگردانده شده اند، ابراز بی اطلاعی کرد و به خبرنگارانی که اصرار داشتند از این موضوع اطلاعی بدست آورند گفت که بهتر است مسائل خود را از طریق اداره امور تایوان در دولت چین دنبال کنند.
«لوکانگ» ادامه داد: این اداره مسئول تصمیم گیری در باره مسائل تایوان است و خود دارای سخنگو است و مجری ارتباطات دو طرف تنگه تایوان نیز محسوب می شود.
سخنگوی دولت چین در حالی حاضر به موضعگیری در این خصوص نشد که تایوان اعلام کرده در حال گفت وگو با این کشور درباره وضعیت اتباع خود است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین همچنین در بخشی از سخنان خود فقط به این نکته که کنیا باید به اصل یک چین واحد احترام بگذارد، بسنده کرده است.
دقیقا مشخص نیست که چند نفر از این تایوانی ها در بازداشت بسر می برند اما شمار آنها از هشت نفر تا 22 نفر اعلام شده است.
از سوی دیگر دولت کنیا از سوی تایوان متهم شده در بازگرداندن این افراد از گاز اشک آور استفاده کرده است اما کنیا چنین اتهاماتی را رد کرده و افزوده است که پلیس برای متخلفانی که نمی خواهند کشور را ترک کنند از فشار استفاده می کند اما گاز اشک آور پرتاب نکرده است.
در همین حال گزارش های موجود در تایوان حاکی است که از میان 22 نفر تایوانی 15 نفر با میل خود سوار هواپیما شده اند تا به چین بازگردند اما مابقی به زور پلیس و پس از پرتاب گاز اشک آور داخل هواپیما شده اند.
دادگاهی در کنیا سه شنبه هفته گذشته 37 تن از مظنونان مشارکت در جرائم سایبری از جمله 23 تبعه تایوان را که در سال 2014 دستگیر شده بودند، تبرئه کرده و به آن ها 21 روز فرصت داده بود تا خاک این کشور را ترک کنند.
تایوان دوشنبه (23 فروردین) با خبرسازی در این رابطه و انتشار یک بیانیه مدعی شد که چین، 8 تبعه تایوان را که هفته گذشته از این دادگاه تبرئه شده بودند، ربوده و به خاک خود منتقل کرده است.
این در حالیست که «وندا جوکا» سخنگوی وزارت کشور کنیا نیز پیشتر به رویترز اعلام کرد که این افراد به صورت غیرقانونی وارد خاک کنیا شده بودند و باید به مبدا خود بازگردانده می شدند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر استفاده پلیس از زور افزود: پلیس وظیفه دارد تا از بازگشت این افراد به خاک کشور مبدا اطمینان حاصل کند.
رسانه های تایوانی بروز این اتقافات طی روزهای گذشته را به نوعی با تاریخ بیستم ماه «می» مرتبط می دانند که زمان برگزاری مراسم تحلیف خانم «تسای اینگ ون» رئیس جدید حکومت تایوان است.
این رسانه های اعلام می کنند که چین در حال تحکیم مواضع خود در قبال دولت جدید این جزیره است.
این زن از اعضای حزب دمکراتیک ترقیخواه است که چین آن را یک حزب استقلال طلب می داند و نگران فعالیت های جدایی طلبانه این حزب می باشد.
دولت تایوان که در اوایل دوران جنگ سرد از سوی بسیاری از کشورهای غربی تنها دولت مشروع چین شناخته می شد در سال 1971 از سازمان ملل متحد اخراج شد و کرسی خود را به جمهوری خلق چین واگذار کرد.
چین هنوز تایوان را بخشی از خاک خود می داند و مایل است که در تایوان بعد از پیوستن به سرزمین مادری نیز الگوی «یک کشور دو نظام» را همچون هنگ کنگ وجزیره ماکائو پیاده کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.