سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر به مجلس حاضر شده بود؛ اما وزیر صحت عامه به جای خود معین این نهاد را فرستاده بود.
این مقام ها به دلیل چگونگی مبارزه با مواد مخدر، افزایش آمار معتادان و آمادگی برای تداوی معتادان از سوی مجلس سنا فرا خوانده شدند.
سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر گفت: " مشکل مواد مخدر نسبت به هر زمان دیگر جدی است؛ اما حکومت افغانستان بودجه کافی برای مبارزه با این پدیده اختصاص نداده است و مواد مخدر تنها منبع تمویل تروریزم می باشد".
خانم عظیمی افزود: از آنجای که مبارزه با مواد مخدر یک کمپاین بسیج ملی را به شکل رضاکارانه در مرکز و ولایات آغاز کرده است.
به گفته وی؛ این کمپاین در جهت آگاهی دادن به مردم، توسط وزارت حج و اوقاف، وزارت معارف، تحصیلات عالی و برخی نهادهای دیگر به صورت مشترک راه اندازی شده است.
وزیر مبارزه با مواد مخدر در بخش تداوی معتادان گفت: به تازگی حدود ۱۰ هزار معتاد در یک کمپاین مشترک وزارت های زیربط در سراسر کشور جمع آوری شده و زیر تداوی قرار دارند.
او یاد آور شد که اکثر معتادان به دلیل نبود کار و مراقبت های لازم دوباره به اعتیاد رو می آورند.
عظیمی ادعای بازرس ویژه امریکا که گفته بود ۹.۱ میلیارد دالر برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان به مصرف رسیده را رد کرد و گفت که این مقدار پول از طریق وزارت مبارزه با مواد مخدر به مصرف نرسیده است.
خانم عظیمی همچنین، ادعاها مبنی بر تقرری افراد دلخواه و فامیل اش را در بست های وزارت مبارزه با مواد مخدر نیز رد کرد.
پیش از این گفته می شد، خانم عظیمی یک پسر نوجوانش را با ۴ هزار دالر به عنوان مشاور و یکی دیگر از اقارب خود را نیز در یکی از بست های مهم این وزارت گماشته است.
ناجیه طارق معین وزارت مبارزه با موادمخدر نیز موجودیت شفاخانه های خیالی در چوکات این وزارت را رد کرد و گفت: همه شفاخانه های مربوط این وزارت هم اکنون فعال اند.
اداره بازرسی عالی امریکا یا سیگار چند روز پیش از موجودیت شفاخانه های خیالی که از کمک های امریکا تمویل می شده است، در هرات خبر داد.
خانم طارق افزود: صدور جواز برای آغاز فعالیت های شفاخانه های خصوصی هم نسبت نبود ظرفیت نظارتی در حال حاضر مسدود است.
او در پاسخ به واردات داروهای بی کیفیت نیز یادآور شد که وزارت صحت واردات دارو از ۵ شرکت بزرگ و معتبر خارجی را به ریاست جمهوری پیشنهاد کرده و پس از این وارد کنندگان، داروهای این کارخانه ها را وارد خواهند کرد.
این در حالی است که افغانستان هنوز هم ۹۲ درصد تریاک جهان را تولید می کند که بخش اعظم آن در ولایت هلمند کاشته می شود.
بر اساس تازه ترین گزارش سازمان ملل؛ سالانه حدود ۳۵۰۰ تن تریاک افغانستان به بازارهای جهانی به فروش می رسد.