وزارت امور خارجه در خبرنامه ای که به دسترس آژانس خبری پژواک قرار گرفته، صلاح الدین ربانی، وزیر امور خارجه این موضوع را در نشست روز پنجشنبه سازمان شانگهای که در مسکو برگزار شد، بیان کرده است.
وی گفت:"واضح است که تروریزم، در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی، به عنوان بزرگترین چالش ما محسوب می گردد. این پدیده شوم، بدون تفکیک مرز و جغرافیای مشخصی، به تهدید حیات انسان های بی گناه و اخلال امنیت در منطقه و جهان ادامه می دهد."
ربانی افزود:" تا جایی که به افغانستان بر می گردد، تروریزم یک پدیده داخلی نبوده، بلکه ریشه آن با عوامل منطقه یی پیوند دارد. با آن هم، از حدود دو دهه بدین سو، ما در خط مقدم جنگ با تروریزم ایستاده ایم."
وزیر امور خارجه با هشدار به عواقب فعالیت های تروریستی در افغانستان، خاطر نشان نمود:" نیروهای امنیتی ما در مقابله با تعداد زیادی از گروه های تروریستی دارای انگیزه های گوناگون چون طالبان، شبکه حقانی، تحریک طالبان پاکستان، تحریک اسلامی ترکستان شرقی، تحریک اسلامی ازبکستان، القاعده و داعش، قربانی های عظیمی را متحمل می گردند؛ اکثریت این گروه ها اهداف و مقاصد منطقه یی و بین المللی داشته و افغانستان قطعا مقصد نهایی آن ها نیست."
به گفته این مقام ارشد دولت افغانستان، نیروهای شجاع امنیتی افغان، با پرداخت بهای جنگ با تروریزم، نه تنها از تمامیت ارضی افغانستان دفاع می کنند، بلکه به حفظ امنیت و ثبات در منطقه و جهان کمک می نمایند.
ربانی با تاکید خطاب به نمایندگان بلند رتبه کشورهای عضو سازمان شانگهای گفت:" افغانستان به تنهایی قدرت بردوش کشیدن تمام این بار را ندارد. منافع و مسئولیت های همه ما ایجاب می کند که برای مبارزه مشترک و همآهنگ با تروریزم اراده قوی داشته باشیم."
وی در بخش دیگری از سخنانش، خواستار عضویت کامل افغانستان در سازمان همکاری های شانگهای گردید.
گفته شده است که در این کنفرانس، نگرانی کشورهای عضو و ناظر این سازمان در مورد تروریزم و افراط گرایی و تهدیدهای نوظهور امنیتی در منطقه مورد بحث قرار گرفت و بر ضرورت مبارزه مشترک و هماهنگ با این پدیده تاکید شد.
سازمان همکاری های شانگهای در سال ۱۳۸۲ از جانب چین، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان و ایجاد گردید و افغانستان، ایران، پاکستان، هند و مغولستان از کشورهای ناظر در این سازمان محسوب میشوند. ترکیه، بلاروس و سریلانکا جایگاه ''شریک مکالمات'' آن را بدست آورده اند.
افغانستان در تازه ترین گام، ۲۹ ثور سال جاری پروتوکولی را در زمینه مبارزه با تروریزم، تجزیه طلبی و افراط گرایی با این سازمان امضاء کرد.