۹۰درصد کارمندان کمیسیون شکایات، بی طرف نیستند

عزیز آریافر کمیشنر کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخابات می گوید که استخدام تمامی کارمندان کمیسیون های انتخاباتی بر اساس ماده ۲۲ قانون تشکیل و صلاحیت ها صورت نگرفته است.

عزیز آریافر کمیشنر کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخابات می گوید که استخدام تمامی کارمندان کمیسیون های انتخاباتی بر اساس ماده ۲۲ قانون تشکیل و صلاحیت ها صورت نگرفته است.
آقای آریافر در صفحه فیسبوک خود نگاشته است که ۹۰ درصد مسوولان و کارکنان کمیسیون های مستقل انتخاباتی بی طرف نبوده؛ بلکه بر اساس تعلقات و گروه های خاصی در این دو نهاد مقرر شده اند.
بر بنیاد این نبشته؛ در میان کارمندانی که استخدام شده اند؛ هیچ کدام شان بی طرف نیستند و اگر کسی در این دو حلقه داخل شود؛ با استفاده از تمام دسیسه، بیرون رانده خواهد شد.
این کمیشنر کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخاباتی در صفحه فیسبوک خود چنین نگاشته است: "در کمیسیون شکایات ٩٠ درصد روسا و کارکنان دایمی و قراردادی از دو ولایت افغانستان اند و معدود کسانی که از اقوام و یا ولایات دیگر در سطوح بسیار پایین استخدام شده اند؛ در حالت فقدان صلاحیت و انزوای کامل به سر می برند".
اما وی مشخص نساخته است، کارمندانی که از دو ولایت استخدام شده اند شامل کدام ولایت های افغانستان هستند.
وی تاکید کرده است که با توجه به ملاحظات غیرقانونی، مردم افغانستان به این نتیجه می رسد که درست است کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخاباتی و کمیسیون مستقل انتخابات بر مبنای قانون اساسی و قانون انتخابات تشکیل شده است؛ اما ترکیب غیرملی اعضای دبیرخانه ها و نیروی انسانی این نهادها جانب دارانه بوده و در تضاد با مواد ۲۲ و ۲۵ قانون تشکیل و صلاحیت ها قرار دارد. بدین لحاظ، تمامی فیصله های این دو کمیسیون مشروعیت آن ها زیر پرسش قرار خواهد گرفت.
آقای آریافر خاطرنشان کرده است که تداوم مشروعیت کارمندان وابسته به حفظ بی طرفی و اجراآت قانونی آن ها در تمام زمینه ها است و اگر این بی طرفی به هر نحویی نقض شود؛ مشرویت مبنایی و ساختاری کمیسیون ها باقی می ماند؛ ولی مشروعیت تصمیم گیری و اجرای آن ها متوقف گردیده و خدشه دار می گردد.
این کمیشنر کمیسیون شکایات انتخاباتی به صراحت بیان کرده است: " تا زمانی که این ترکیب و این رفتار جانب دارانه ادامه یابد؛ صدور هر فیصله و اجراآت از مجرای این نهادها غیر قانونی و غیر قابل پذیرش است و تقلب انتخاباتی در ابعاد و انواعی که به چنین بزرگی صورت گرفته است؛ نمی توان توسط کسانی که خود، آن ها را سازمان دهی و اجرا کرده اند، تصفیه نمود".
او در این نوشته اش، اضافه کرده است که در چنین شرایطی، اعتبار و مشروعیت نهادهای برگزار کننده انتخابات به شدت آسیب دیده، پرهزینه و مخاطره آمیز خواهد بود.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که این کمیشنر کمیسیون شکایات انتخاباتی و سخنگوی این کمیسیون، مدتی می شود که در جلسات علنی رسیدگی به شکایات، در کمیسیون حضور ندارند. گفته می شود که ایجاد اختلاف در بین این دو مقام کمیسیون باعث شده که آن ها از حضورشان در جلسان جلوگیری کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.