کشورهای مُخل روند صلح، از صحنه سیاسی افغانستان حذف خواهند شد

معصوم استانکزی رییس دبیرخانه شورای عالی صلح در مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری جمهور گفت: " مساله صلح افغانستان محدود به مسایل داخلی نیست؛ بلکه در این پروسه کشورهای منطقه و جامعه جهانی نیز دخیل می باشند".

پروسه صلح بین الافغانی از سه سال بدین سو تاکنون هیچ گونه نتیجه مثبتی را برای عملی ساختن مذاکرات صلح میان افغانستان و طالبان در قبال نداشته است. ظاهرا دیده می شود که حلقات منطقه ای و کشورهای همسایه، مانع این گفتگوها می شوند.
اما حکومت افغانستان موفقیت گفتگوهای صلح را مربوط به ایالات متحده امریکا می داند و از همین رو، رییس جمهور کرزی پروسه صلح را پیش شرط عمده برای امضای توافق نامه امنیتی برای آمریکا گذاشته است.
در پیوند به این مساله، مقام های بلندپایه شورای عالی صلح گفته اند که کشورهای مختلف منطقه ای، از روند گفتگوهای صلح استفاده کرده و به دنبال تامین منافع خودشان هستند.
معصوم استانکزی رییس دبیرخانه شورای عالی صلح در مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری جمهور گفت: " مساله صلح افغانستان محدود به مسایل داخلی نیست؛ بلکه در این پروسه کشورهای منطقه و جامعه جهانی نیز دخیل می باشند".
آقای استانکزی افزود: "در تمام پروسه صلح کشورهای جهان، تامین صلح زمان گیر است و همیشه حلقات و گروهای مختلف، برای ایجاد ممانعت در روند گفتگوهای صلح، از دو روش استفاده می کنند که یکی از این روش ها، ادامه جنگ های تبلیغاتی است و روش دیگر هم این است که در پشت درهای بسته، طالب هایی وجود دارد که میان آن ها اختلاف انداخته می شود".
این مقام بلندپایه شورای عالی صلح خاطرنشان کرد که کار شورای عالی صلح، یک جا کردن طالب های افغانی است؛ نه این که جنگ افغانستان و طالبان به مطبوعات کشانیده شود.
به گفته آقای استانکزی؛ دلایلی برای طالبان مبنی بر خودداری در مذاکرات صلح وجود ندارد و باید واضح ساخته شود که چه چیزی مانع طالبان در میز مذاکرات صلح شده است. شورای عالی صلح برنامه هایی را برای روشن ساختن این ممانعت ها روی دست گرفته و تلاش ها جریان دارد که از خون ریزی ها در افغانستان جلوگیری شود.
رییس دبیرخانه شورای عالی صلح هشدار داد که کشورهای مختلف منطقه ای با استفاده از پروسه صلح افغانستان به دنبال منافع خودشان هستند که تلاش دارند تا افغانستان همچنان در عمق بی ثباتی های سیاسی قرار داشته باشد. اما شورای عالی صلح واضح می سازد که امروز کشورهای دنیا و مردم افغانستان به این نتیجه دست یافته اند. هرگاه کشورهایی که در راستای پروسه صلح، ممانعت ایجاد کنند، از صحنه سیاسی افغانستان کنار خواهند رفت.
آقای استانکزی به صراحت بیان کرد که شورای عالی صلح، همواره بالای گروه طالبان افغانی صدا بلند کرده تا در روند گفتگوهای صلح حاضر شوند؛ بنابراین لازم نیست که این شورا و حکومت افغانستان از کشورهای منطقه کمک بخواهد تا گروه طالبان را به میز مذاکره بکشاند.
این مقام شورای عالی صلح به پیش شرط دولت افغانستان مبنی بر تامین صلح و ثبات برای امضای توافق نامه امنیتی اشاره کرد و گفت که امریکا به حیث یک همکار بین المللی در قضایای صلح و امنیت افغانستان نقش عمده را ایفا می کند و به همین منظور، آقای کرزی تاکید دارد که مردم افغانستان باید به صلح، امنیت و ثبات دایمی دست یابد.
وی خاطرنشان کرد که مردم افغانستان، پس از امضای توافق نامه امنیتی، باید در آوردن صلح و امنیت در افغانستان روی اهمیت درجه دوم تمرکز نکنند و امریکا با استفاده از همکاری ها و نفوذی که در منطقه دارد تامین صلح را تضمین کند.
او به پیش شرط های آقای کرزی اشاره کرد و گفت: " هدف کرزی این نیست که صلح در زمان کوتاه مدت چون ظرف یک ماه آورده شود. هدف اصلی این است که تلاش های همه جانبه از سوی ایالات متحده امریکا آغاز شود تا مردم افغانستان احساس مصونیت کرده و به صلح و ثبات دایمی دست یابند.
استانکزی در این سخنانش واضح کرد که کسی مخالف امضای توافق نامه امنیتی بین کابل – واشنگتن نیست و تاکنون مذاکرات طولانی میان دو کشور صورت گرفته و این توافق نامه هم جزیی از پیمان استراتژیک میان افغانستان و ایالات متحده امریکا است.
وی ادامه داد که موضوعات کلی در توافق نامه امنیتی درج شده و تنها مساله ای که بیشتر برای حکومت افغانستان اولویت دارد؛ این است که با امضا شدن این توافق نامه، تلاش ها برای صلح و امنیت افغانستان به صورت همه جانبه جدی تر شود تا مردم افغانستان اطمینان پیدا کند که این توافق نامه ضمانت های اجرایی را در قبال دارد.
آقای استانکزی در سخنان آخر به مساله انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: هر یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری باید روی پنج اولویت چون تامین صلح، رشد سکتورهای اقتصادی، انتقال قدرت سیاسی و اشتغال زایی برای مردم افغانستان پس از پیروزی در انتخابات تمرکز کنند.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که یازده کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، در صورت کسب کرسی ریاست جمهوری، تامین صلح را در کشور از مهم ترین برنامه کاری شان ذکر کرده اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.