سنا از کرزی خواست به تصمیمات جرگه احترام بگذارد

«فضل هادی مسلمیار» رییس مجلس سنا در نشست اخیر این مجلس از رییس جمهور کرزی خواسته است که به مشورت های لویه جرگه مشورتی حرمت بگذارد و با در نظر داشت منافع ملی کشور درباره امضای این پیمان تصمیم بگیرد.

درهمین حال شماری از سناتوران از نمایندگان شورای ملی می خواهند تا درباره روشن شدن سرنوشت این پیمان دست به کار شوند وبیشتر از این خاموشی اختیار نکنند.
معطل گذاشتن امضای پیمان امنیتی کابل و واشنگتن از سوی رییس جمهور کرزی بار دیگر واکنش های تند شماری از سناتوران را برانگیخته است. رییس مجلس سنا درخواست رییس جمهور کرزی را برای تجهیز نیروهای نظامی کشور ازسوی هند یک گام نیک می داند اما از رییس جمهور می خواهد که درباره امضای پیمان امنیتی با امریکا به مشوره های لوی جرگه مشورتی حرمت بگذارد.
فضل هادی مسلمیار گفت: من از رییس جمهور کرزی می خواهم که با در نظرداشت استقلالیت و منافع ملی افغانستان درباره امضای این پیمان تصمیم بگیرد و به مشوره های لوی جرگه مشورتی احترام کند.
پیش ازاین رییس مجلس سنا در یک نشست خبری مخالفتش را با امضای این پیمان اعلام کرده بود.
آقای مسلمیار افزود: این نظر شخصی من است من با امضای این پیمان مخالف هستم حتی یک شهروند عربی که مسلمان است به افغانستان بیاید وامنیت افغانستان را تامین کند چون خارجی است من با حضور او درکشور مخالف هستم.
دراین میان شماری از سناتوران می گویند که اگر رییس جمهورامضای این پیمان را برای خشنود ساختن طالبان وکشورهای همسایه معطل ساخته است، نماینده گان شورای ملی باید در این باره تصمیم بگیرند.
سناتور، هدایت الله رهایی گفت: اگررییس جمهور امضای این پیمان را برای خشنود ساختن گروه های القاعده، طالبان و کشورهای همسایه معطل ساخته است نمایندگان شورای ملی باید دیگر خاموش نمانند و دراین باره تصمیم بگیرند.
«گل احمد اعظمی» از اعضای مجلس سنا در این باره گفته است: شما هر روز می بینید که اوضاع اقتصادی بدتر شده میرود باید این پیمان امضا گردد.
این سناتوران درخواست رییس جمهوررا از هند درباره بسیج نیروهای نظامی کشوربا جنگ افزارهای پیشرفته منطقی نمی دانند ومی گویند که هند به هیچ رو نمی تواند دربخش تجهیز نیروهای امنیتی افغان جای ایالات متحده امریکا را پر بسازد.
«علی اکبر جمشیدی» دیگر عضو سنا گفت: درست است که هند در ۱۰ سال گذشته کمک های بسیاری دربخش اقتصادی به افغانستان داشته است، اما هند به هیچ رو نمی تواند دربخش تجهیز نیروهای امنیتی افغان جای ایالات متحده امریکا را پر بسازد.
«لیلما احمدی» عضو سنا ادامه داد: مجلس سنا باید از رییس جمهور بخواهد که ازاین موضوع داستان های دیگر ساخته نشود وباید سرنوشت این پیمان روشن شود.
به نقل از طلوع نیوز، برنامه ریزی های ماموریت نیروهای ناتو به ویژه نیروهای امریکایی پس از سال 2014 میلادی به امضای پیمان امنتیی با ایالات متحده امریکا وابسته است، هرچند مهلت برای امضای این پیمان چند بار تغییر یافته است، اما هنوزهم رییس جمهور کرزی تهدید می کند تا هنگامی که شرط هایش بر آورده نشوند، این پیمان را امضاء نخواهد کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.